Romana   English

PARTENERI


Forum VinatoareSEZON VANATOARE


15 Mai - 15 Oct - Capriorul Mascul
01 Aug - 15 Feb - Mistret
01 Iul - 31 Mar - Sacal
01 Aug - 31 Mar - Viezure
Tot anul - Vulpe

Decalogul Vanatorului

1. Cunoaste, si protejeaza natura, care nu numai ca este cadrul vietii, dar constituie premisa vietii multicolore de pe pamânt, si prin aceasta conservarea speciei umane.

2. Iubeste si respecta toate formele de viata, recunoaste si ghideaza te dupa principiul demnitatii tuturor animalelor salbatice.

3. Vânatorul nu poate sa devina un ucigas. Vânatorul este "gradinarul" specilor de interes vânatoresc, în mâna caruia pusca nu este o arma ucigasa, ci o unealta cu care mentine echilibrul biologic, elimina din ecosistem indivizii neconformi, si culege roadele muncii sale.

4. Vânatoarea nu este numai o pasiune, un sport sau o ramura a economiei, ci o profesie, chiar stiinta, de acea un vânator învata si culege date pe toata durata vietii.

5. Da-i sansa vânatului! Vânatul nu este un dusman de-al tau, iar vânatoarea nu este un razboi. Folosirea unor echipamente ultramoderne la vânatoare, te reduce la stadiul de mercenar.

6. Manifesta autocontrol! Frumusetea si bogatia vânatorii nu depinde numai de numarul pieselor dobândite.

7. Siguranta este înainte de toate. Autocontrolul trebuie sa limiteze pasiunea. Nu ai dreptul sa periclitezi siguranta altora, fie ei vânatori sau nu!

8. Moartea vânatului este atât moment de bucurie cât si de doliu. Poarta-te demn cu vânatul dobândit, cunoaste si respecta traditile vânatoresti.

9. Ca om traieste viata de vânator adevarat, fi modest si disciplinat în cea ce faci. Nu alimenta sentimentele antivânatoresti.

10. Sa vezi în fiecare iubitor de animale si de natura, precum si în angajatii profesionisti sau voluntari de la protectia mediului, un aliat. Respecta, daca se poate ajuta, munca celor care lucreaza pe fondul de vânatoare.